zaterdag 25 juni 2011

Zomer sjaal...

De zomer is afgelopen week begonnen en ik heb een sjaal gebreid haha Niet omdat het zo koud is, maar omdat een vriendin hier was en mijn zwarte sjaal zag hangen aan de kapstok, ze vond hem zo leuk maar wilde hem graag in het wit.

Dus heb ik voor haar een witte sjaal gebreid, het is van het merk; Katia Ondas. Een soort van band dat je eerst uit elkaar moet trekken en vervolgens breien. Het is een speciale techniek maar als je het eenmaal door hebt dan gaat het vanzelf. 
Deze drie foto's hieronder heb ik van het internet gehaald om als voorbeeld te laten zien; 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En tot slot een Zomerquiltje van vilt;


Van bovenstaande site kun je dit patroon gratis downloaden, dus wie er ook een wil maken; Veel succes!

Lieve groet van mij!

zondag 19 juni 2011

Af...

Ik kan jullie al wat laten zien, in mijn vorige blog schreef ik dat ik met het één en ander nog bezig was en nu kan ik melden dat er het één en ander af is; maar ook dat er alweer het één en ander is bijgekomen haha.
Dit is een naaietui,  
Een handig etuitasje voor je naaigerei, mijn voorkeur gaat altijd uit naar blauw en bij het zien van deze stofjes was ik meteen verkocht.

Klosjes garen en een schaar, wat wil een quiltster nog meer
(tuurlijk; leuke stofjes met mooie kleuren)
De schaar voorop het tasje is met PaperPiecing gemaakt
Het is een patroon van Maaike Bakker http://www.ateliermaaikebakker.nl/


En mijn derde blokje stitchery is af, iedere maand komt er een nieuw klosje uit bij Sandra http://www.sandraskeus.nl/ en ik heb vanaf het begin trouw meegedaan, dit is nummer drie in de rij; een naaldenboekje



In het klosje zit een rechthoekig blokje waar iedere maand een andere stitchery in komt. Het is dus iedere maand een verrassing!

En dit is weer een nieuw project, alleen niet voor mezelf maar met de ouderen waar ik mee werk. Ik ga een bloemenquilt maken met de dames en heren. Iedereen krijgt een lapje met applicatie van een bloem, en diegene die dit kunnen, naaien de bloem en het blad op het stof. Voor de ouderen die slecht kunnen zien heb ik van vilt bloemen geknipt en deze worden met een knoop aan elkaar gezet en komen in het hart van de bloem.

En zo hebben we weer wat te doen.
Lieve groet van mij!

woensdag 15 juni 2011

Update!

Vandaag zei een lieve collega ;-) tegen me; dat ik het zeker druk had, omdat het wel heel lang stil bleef op mijn weblog...

Oeps...eh ja...druk ben ik zeker...
Met mijn klosjesstitchery, de derde op rij...

Met deze 12 mooie koppies, die ik nog een poppelijfje wil geven...


Met dit projectje, dat bijna, bijna klaar is, nog even biaisband eromheen en drukknopen, dan krijgen jullie het geheel te zien, zo mooi...

En dit projectje, waar ik ook helemaal verliefd op ben, maar waar jullie nog even op laat wachten omdat het geheel zo veel veel mooierder is dan dat het nu is.....

En nu maken jullie gelijk kennis met Ida, teveel projectjes die zo mooi zijn en die allemaal afgemaakt willen/moeten worden. Van gekkigheid weet ik soms niet waar te beginnen en aan de andere kant geniet ik zo van al deze leuke werkjes,
pffff ik wordt soms zo moe van mezelf.
En dan heb ik het nog niet eens gehad over mijn zomerproject die ik ga maken op de creaclub waar ik ook lid van ben, en van mijn tafelloperquiltje die nog af moet, en van het prachtige quiltje met zomerbloemenapplicatie die ik met de bewoners op mijn werk ga maken.....deze update krijgt binnenkort een vervolg!

Iedereen, maar vooral MIrjam: lieve groet van mij! (en bedankt voor het wachten)

zondag 5 juni 2011

Kasteel Canneburch in Vaassen

Quilttentoonstelling in Kasteel Cannenburch te Vaassen 4-6-2011
Aan de gevel hing een prachtig groot welkomstquilt, met hele mooie kleuren.

Met de HD meiden heb ik weer een leuke dag gehad, een fietstocht naar Vaassen, quilttentoonstelling in het kasteel, mooi weer en volop genoten.

Links op de foto > Zo begint het.......helemaal waar
Rechts op de foto > het prachtige resultaat van een begin.....ook helemaal waar


Naast het kasteel stonden verschillende kramen met stof, quiltjes, garen, vilt, wol enz.

Linksonder de kraam van Jookies ( http://jookieshandwerken.web-log.nl/)

Alles is mooi, prachtig, schattig en enig!
Mijn aankopen; Vier pastelkleuren vilt, roze/blauw/groen/geel
Vijf lapjes stof met als hoofdkleur blauw, lichtblauw en donkerblauw, minikraaltjes voor mijn stitchery en quiltnaalden met groot oog, dan hoef ik mijn
 bril niet steeds te zoeken haha

We hadden prachtig mooi zonnig weer en zijn op de fiets geweest, 33 km heen en 36 km terug (de berg tussen Elspeet en Vaassen, was terug hoger dan de heenweg ;-)))))
Wat ons betreft voor herhaling vatbaar.

Lieve groet van mij!