maandag 26 september 2011

Pot met goud

Op de poppen en seizoenen club hadden we het plan om een eigen icoon te maken;
Deze heb ik gemaakt met de titel; Natuur!

Als klein meisje is mij ooit verteld dat wanneer de regenboog aan de hemel staat, dit komt omdat er aan het begin van de regenboog een pot met goud staat te blinken en dit de weerkaatsing in de lucht is. Ik ben vaak op zoek gegaan naar die pot met goud maar steeds als ik er bijna was, vervaagt het geheel ;-)))

Inmiddels ben ik een groot meisje en weet ik de betekenis van de regenboog;

“En dit,” zei God, “zal voor alle komende generaties het teken zijn van het verbond tussen mij en jullie en alle levende wezens bij jullie: ik plaats mijn boog in de wolken; die zal het teken zijn van het verbond tussen mij en de aarde. Wanneer ik wolken samendrijf boven de aarde en in die wolken de boog zichtbaar wordt, zal ik denken aan mijn verbond met jullie en met al wat leeft, en nooit weer zal het water aanzwellen tot een vloed die alles en iedereen vernietigt.”

Het blijft me fascineren, dit wondermooie natuurschoon.

Lieve groet van mij!

 

donderdag 15 september 2011

Hal, stitchery, regenboog

Weer zoveel te vertellen, ik begin maar gauw;
Het halletje op mijn werk, een collega had van triplex een mooi landschap uitgezaagd en vroeg of ik er iets mee wilde doen, daar hoefde ik niet over na te denken. Een mooi bruin kleed opgezocht en paddestoelen met herfstblaadjes, egeltjes en ondertussen komen er kastanjes, eikeltjes enz.  bij die verzameld worden, erg gezellig!

En deze pompoen van piepschuim heb ik vandaag even aangekleed, nog een heel klusje, met een mesje insnijden en daarna de stof er tussen drukken, met groene merinowol de naden geaccentueerd en van vilt een paar bladeren geknipt. binnenin zitten lichtjes op batterijen.

Het zesde klosje is binnen! Iedere maand komt er een klosje bij tot we er twaalf hebben en daarna wordt het een mooi quiltje.

En dit zag ik van de week bij ons achter, zo ontzettend mooi, het maakt je stil en klein. Ik blijf dit één van de mooiste natuurwonderen vinden....en er zijn er zoveel.

Lieve groet van mij!

zondag 11 september 2011

Wie doet ermee?

Sandra heeft een leuk idee! Wie doet er mee aan een tasjes swap? Ik heb me opgegeven!

http://sandraskeus.blogspot.com/

Lieve groet van mij!

maandag 5 september 2011

En daar is het dan, mijn 'gewonnen patroonblad' van Atelier Septmeberspring!
kokosnoot met mezen, Bedankt Gera!

En rechts staat pompoenpopje van Mieke Stender, ik heb meegedaan aan een Swap; je geeft je op voor een swap en je maakt zelf een swap voor een ander, de opdracht was dat er iets van een pompoen in verwerkt moest worden, altijd weer leuk om verrast te worden en iemand te mogen verassen. Ik vind het een schatje en het staat te pronken op de herfsttafel. Bedankt Beitske!

En dit is de Swap die ik voor een ander heb gemaakt, een herfsthanger

Lieve groet van mij!