vrijdag 25 november 2011

Sinterklaas vertelt....

He, he, daar zit ik dan, heerlijk bij de warmte van de open haard en wat ben ik moe. Moe van het sjouwen over de daken, het lijkt wel of alles hier ook hoger gebouwd is in de loop van het jaar, we springen heel wat af, arme Americo!

Maar gelukkig mag ik in dit huis tot rust komen en dat doet me goed, het is hier gezellig er hangen mooi dingen zoals de slingers en de krans, en een heerlijke stoel, alsof ik ook verwacht werd haha. Piet is even douchen en daarna gaan we weer verder om iedereen het juiste cadeautje te bezorgen, maar nu eerst even uitrusten......

Ook in het halletje is het helemaal sinterklaasstijl, mijn mini pietjes klimmen er vrolijk op los, wat zijn ze lenig he?
Gelukkig heb ik Americo, het is werkelijk een fantastisch paard waar ik goed mee overweg kan.

Nu lieve mensen, ik wens jullie veel plezier met het sinterklaasfeest hier.
Want moet u weten op woensdag 30 november a.s. kunt u hier terecht voor een reuze gezellige sinterklaasmarkt, komt dat zien, komt dat zien, het is pret voor meer dan tien!
Van alles is er te koop, muizen zijn er op een hoop, ook aan de kinderen is gedacht ze worden met een cadeautje verrast. Lekkers is er ook te koop, speculaas en nog een hele hoop. Ik wens u allen op grote schaal, veel plezier in de grote zaal
van Woonzorgcentrum De Schauw, engweg 4 in putten.
En nu gaat de Sint weer dutten.......ssssssss

Lieve grote van mij!


zondag 20 november 2011

Sint Swap en Tas Swap

Afgelopen week heb ik meegedaan met twee Swap's, de eerste is van het Poppenhoekje
Ik had Sanne als Swapmaatje en heb een Sinterklaasliedjesslinger gemaakt, bij elke vlag past een sinterklaasliedje, haar zoontje had het direct in de gaten en heeft bij iedere vlag het juiste lied neergelegd en gezongen

En deze Swap kreeg ik van Jacqueline met een heel mooi gedicht, prachtig he die chocoladeletters en wortel, ze schreef er nog bij dat ze wel blij was dat mijn naam niet zoveel letters heeft haha (P.s. het zijn bijzonder caloriearme letters....)

En dit is de tas die ik gemaakt heb voor Dikkie, met twee vilten popjes als extraatje, de TasjesSwap was een initiatief van Sandra;  
http://www.sandraskeus.blogspot.com/

En ik mag mij de eigenaar van dit tasje heten, prachtig mooi stofje en mooi model, gemaakt door Letty, mijn handwerkvriendin van de HD club haha ze heeft het goed geheim gehouden en ik ben weer een schat rijker, ook zat er een heel lief gehaakt popje bij en een strijksjabloon, het was net sinterklaas afgelopen week, wat een verwennerij.....

Lieve groet van mij!zondag 13 november 2011

Quiltrondvaartboot 12-11-2011

Met twee vriendinnen een heerlijk dagje op de Vecht genoten...

 Hanneke en Inge van www.twopatchladies.blogspot.com waren onze gastdames...


We kregen een mini workshop; Vinger Speldenkussen Muis maken...zo schattig...

Heerlijke koffie met appeltaart en warm en koud buffet...

Een geweldig mini winkeltje benedendeks, leuke aanbiedingen...Blauwe lapjes, liniaaltje, verdwijnstift...niet te weerstaan...

Het was niet de bedoeling van mijn vriendin, uiteindelijk toch maar gekocht, ze zijn ook zo leuk die kippen....

Sinterklaas is ook 'gespot' die met de rode mijter...dat is hem....haha

 Dit is een quilt van Hanneke en Inge, links onder in de hoek het logo van two patch ladies


En deze is zo ontzettend leuk, gemaakt van boerenzakdoeken.

Ik geniet nog na, het mooie weer, de prachtige boottocht over de Vecht, Sinterklaas met zijn Pieten (kan ik nog altijd blij van worden, zelfs op mijn 49ste!) De ontmoeting met hele leuke gezellige dames en heer en allemaal dezelfde hobby; stof-quilt-garen-naalden-spelden-babbelen, de geweldige catering aan boord.
Hanneke en Inge in het echt te ontmoeten, een workshop met mooie herinnering en lekkere verwennerij van garen en tijdschriften. Kortom een fantastische dag!

We hebben in het gastenboek een bedankje geschreven in gedicht vorm, als je wilt weten wat we hebben geschreven moet je even op hun weblog kijken, ze hadden het s'avond al op hun blog gezet, wat een compliment!

Lieve groet van mij!

dinsdag 8 november 2011

Paddestoel


De Paddestoel die ik laatst gemaakt had, heeft een goede bestemming gekregen in een woonzorgcentrum in de Polder. Mijn zus heeft hem geleend en hij staat nu mooi te pronken in een ruimte waar ouderen samen komen.

Ik kreeg de foto's vanavond toegestuurd en vond ze zo mooi dat ik (met een gevoel van trots) dit graag met jullie wil delen.

Lieve groet van mij!

zondag 6 november 2011

HD club

Vorige week trouwde één van de vriendinnen van de HD club,
we hebben allemaal één placemat gemaakt voor haar, in totaal heeft ze nu zes mooie placemats om uit te kiezen. Eet smakelijk Els!

Het patroon komt uit het boek Patchwork projectenboek, hier staan o.a. hele mooie handige patronen in die je in een paar uur af kunt maken. Een aanrader voor zowel de beginnende als gevorderde quilter/ster.

HD Club? Wij zijn een groep van zeven vriendinnen die om de drie á vier weken samen komen en verschillende dingen maken op handwerkgebied, dat varieert van een muisje breien tot een quilt maken, de laatste tijd is patchwork/quilten nogal in trek bij ons.

Volgende week zaterdag hopen vier van ons mee te gaan op een quilt rondvaart boottocht over de vecht. zie http://twopatchladies.blogspot.com/ verslag volgt ;-)

Lieve groet van mij!

donderdag 3 november 2011

Weer wat gemaakt....

Het herfstquiltje is eindelijk af en hangt te pronken in de kamer, zo mooi.....
En kleine Thijs heeft een naamslinger op zijn kamertje hangen...

* Tjonge 40 volgers, wat klinkt dat mooi...Dankjulliewel! *

Nu weer verder met freubelen, het huishouden wacht wel...
Lieve groet van mij!