zondag 22 januari 2012

Computer ;-( en Quilt ;-)

Ik heb het hier al vaker geschreven en ondervind het momenteel weer aan den lijve, computers zijn mooie uitvindingen maar dan moeten ze het wel gewoon blijven doen.

Er is hier van alles aan de hand met het internet maar wat het probleem nu is zijn we nog steeds niet achter. Gelukkig een hele lieve zwager die verstand van computers heeft, en er al heel veel tijd aan besteed. Maar als die zwager zegt, dat we een serieus probleem hebben met de computer, dan geeft dat geen fijn gevoel.

Inmiddels zijn we via mail d.m.v. omleidingen weer te bereiken. Een ander modum is geinstalleerd maar alles heeft weer een ander wachtwoord en moet (voor mijn gevoel) weer opnieuw ontdekt worden door mij (volgens zwagerlief, valt het wel mee ;-) Ik krijg het van dit soort 'gedoe' altijd benauwd, maar vandaag kan ik weer eens wat laten zien. Dus gelijk maar foto's plaatsen nu het (nog) kan.......
Mijn tafelloper van de tweede quiltles is zover klaar, ik mag hem nu gaan sandwichen; boventop/tussenvulling/onderkant.
En dit is het kompas van de derde quiltles, ik ben nu bezig met de rand, gekleurde driehoekjes van de sterren worden erin verwerkt, ganzenvlucht heet dit geloof ik omdat ganzen ook altijd achter elkaar vliegen, in een U-vorm, maar dat zie ik niet zitten haha

Volgende keer gaan we kijken hoe we het geheel gaan afwerken, met of zonder blauw randje, ik ben gek op de kleur blauw, dus denk ik dat ik toch kies voor een blauw randje binnen en buiten, ziet er wel leuk uit vind ik, anders wordt het wel heel steriel wit allemaal.
Voor iedereen die twijfelt om te gaan quilten ik kan het jullie allemaal echt aanraden, wat is dat gezellig zeg, met zijn allen (6/8 pers) aan de tafel, gezellig babbelen en ondertussen de prachtigste werkstukken maken met zeer mooie resultaten. Op dit adres volg ik de quitlessen http://www.stoffen-babystudio.nl/ het zou om één lesje gaan, inmiddels zit ik op les drie en geef ik me zeker op voor les vier, alleen al de gezelligheid met de meiden en het delen van dezelfde interesse. Het is voor mij echt een ontspanningsavond die ik niet graag wil missen.
De blauwe (mooie kleur he?) druifjes heb ik even naar binnen gehaald, het waait zo hard om de deur, ze zijn me te mooi om naar de buren te laten waaien. Als het weer rustiger wordt mogen we weer naar buiten.

Lieve groet van mij!

zaterdag 14 januari 2012

Naamslinger en Joep!

Onze familie is uitgebreid met een heel lief klein achternichtje; Izzy

Een naamslinger geven is altijd leuk en wordt gewaardeerd omdat je ze
 iets persoonlijks geeft

En dit is Joep! Onze huiskabouter

In zijn mooie pak van lichtgroen flanel met groene stipjes en een bijpassend groen hesje van vilt. Ook de schoentjes zijn van vilt gemaakt en de puntmuts is van paars flanel.

Joep heeft zijn vaste plek op de kast gevonden en bewaakt het huis wanneer we weg zijn en als we slapen. Hij zei vanavond dat hij zich al aardig huis voelt.

Verder ben ik bezig met mijn kompasquilt, stitchery, een miniquiltje, binnenkort zal ik wel wat  foto´s laten zien.

Lieve groet van mij!