woensdag 29 februari 2012

Voorjaar...

Het voorjaar staat bij ons in de vensterbank zo mooi te pronken, heerlijk...
Moeder Aarde met haar wortelkindjes

Sneeuwklokje en vioolpopjes

tulpen en narcissen

Nu is het wachten op de zon en lekkere temperatuur...

Lieve groet van mij!



vrijdag 24 februari 2012

Little Quilt

Vanmiddag kwam mijn vriendin met haar "hebben en houen"
Samen hebben we gewerkt aan een dekentje van flanel, lekkere zachte warme stof.  'little quilt of love' heet het.

Daar zit ze dan, ze wilde niet op de foto.
Daan ik heb hem maar geplaatst je bent toch niet te herkennen haha

De "Little quilts of love" vinden hun oorsprong in Australiƫ en vervolgens is dit idee overgewaaid naar Nederland. Het zijn oorspronkelijk quilts ter grootte van een luier, gemaakt door quilters voor ouders wiens pasgeboren baby overleden is.
De ouders krijgen de quilt aangeboden en kunnen deze quilt gebruiken om hun kindje in te wikkelen en het zo te begraven of te cremeren. De quilt kan ook bewaard worden of thuis opgehangen worden.

Het quiltje is bedoeld als een blijk van medeleven in een zeer verdrietige periode.


De lapjes gaan we aan elkaar naaien en daarna een mooie rand eromheen. Het geeft een heel bijzonder gevoel om dit quiltje te mogen maken. Als het af is plaats ik weer een foto.

 Lieve groet van mij!

dinsdag 21 februari 2012

Sandwich en driehoekjes

De tafelloper is vanavond gesandwiched, pfffff zere vingers en een beetje moe, ik dacht het 'even' te doen. Na het eten tafel afgeruimd en in orde gemaakt door twee planken erop te leggen. Daarop de onderkant geplakt, tussenlaag ertussen en vastgeplakt, de toplaag erop geplakt en daarna rijgen. Ik begon om 20.00u en ben gestopt om 23.00u tussendoor wel even een pauze genomen hoor ;-)
 Ook de twee randen met driehoekjes van het kompas zijn af. Morgenavond weer quiltles en krijgt dit alles weer een vervolg
Lieve groet van  mij!


zondag 12 februari 2012

Valentijn

Valentijn, ach ik heb er niet zoveel mee

Maar als er op creatief gebied iets aangeboden wordt, tja dan is het natuurlijk wel leuk om het te maken! Helemaal als dit van vilt is.

Lieve groet van mij!

woensdag 8 februari 2012

Creatief op mijn werk

De afgelopen periode zijn we op mijn werk met de activiteit creatief behoorlijk druk geweest, hierbij het resultaat;

Het bloemenquiltje hangt aan de muur, de bewoners hebben allemaal een bloem van vilt uitgezocht en deze op de stof genaaid

Afgelopen zaterdag hadden we Familiedag in het woonzorgcentrum waar ik werk, iedere bewoner mocht 2 familieleden meenemen, de dag stond in het teken van verenigingsleven. Een nieuwe vorm van activiteiten aanbieden waarbij men lid kan worden van een vereniging.

Mijn collega en ik hadden in de Inloop, de ruimte waar we de activiteiten geven, gezellig ingericht met het aanbod van activiteiten wat wij bieden, bewegen voor ouderen, geheugentraining, creatief, spelmiddag, jeu de boules, handwerken

En ook deze tafelloper hebben we de afgelopen weken gemaakt, iedere bewoner heeft twee lapjes stof aan elkaar genaaid, de achterkant en rand heb ik op de naaimachine genaaid. Alles was op tijd af, dus kon het bewonderd worden door de famileleden en ook de bewoners waren maar wat trots op hun eigen gemaakt werk.
Het lopertje zorgt voor een hele gezellige uitstraling op tafel.
rechts op de foto het boek waar het idee van het bloemenquiltje uit komt.

Lieve groet van mij!

dinsdag 7 februari 2012

Koning Winter

Koning winter is duidelijk aanwezig, hij heeft een plekje gevonden in de hal van het verzorgingshuis waar ik werk en groet iedereen die binnenkomt en weer naar buiten gaat!



 Vrolijk spelende kinderen in de sneeuw en op het ijs



 s'avonds als het donker wordt vallen de lichtjes beter op en heeft het een
heel mooi effect


Ik ben geen wintermens maar nu het zo koud is en het echt toch wel echt winter is dan moet het maar goed ook, compleet met elfstendentocht.
 Wat zou het toch leuk zijn als we de woorden mogen horen;
 "It giet oan"

En dan ga ik ook zeker kijken, maar niet in Friesland, gewoon lekker voor de tv bij de kachel met een mok warme chocolademelk.

Lieve (warme) groet van mij!

zondag 5 februari 2012

Vriendin

Gisteren werd mijn vriendin 50 jaar











Bovenaan een stitchery met de woorden; "Old friends are the best"
En nog een hartje met stitchery in verschillende kleuren garen
We kennen elkaar al vanaf ons 12de jaar en inmiddels vieren we nu 38 jaar vriendschap
we zijn getrouwd en ook de mannen zijn bevriend geraakt.

Het quiltje en hartje deed haar zichtbaar goed, tranen in de ogen en een dikke knuffel met de belofte dat alles een mooi plekje in huis zou krijgen.
Dat maakt mij ook blij!

Lieve groet van mij!

vrijdag 3 februari 2012

Sneeuw!

Zo achter het glas en met de kachel op 19 graden, kan ik er nog wel van genieten;



Heerlijk freubelweer. Schaatsen hoeft voor mij niet meer, die ijsige kou brrrrrrrrr. Vroeger leerde ik schaatsen met een keukenstoel tegenwoordig mag ik wel een bankstel hebben. Nee ik trek mij liever terug in mijn hobbykamertje lekker warm bij de kachel. ik ben nogal productief bezig, daarover later meer met foto's!

Lieve groet van mij!

Lapjes stof....

Deze lapjes stof ga ik gebruiken voor...
dit kippenquiltje, het is een patroon uit het blad; De patronenpost van wendy vosters
 http://www.wendyvosters.com/ voor de paasdagen moet hij hangen ;-))
En deze stofjes ga ik gebruiken voor een workshop; Landleven, op dit quilt komen een boerderij, boer, boerin, schapen, kuikentjes, kippen enz enz. allemaal blokken van paper piecing, volgende week ga ik samen met mijn zus een dagje freubelen, gezellig!

Bij Gera http://droaties-en-proaties.blogspot.com/ staat een oproep om een hartje te maken voor de 7 jarige dochter van haar vriendin, het meisje is heel erg ziek en nu had Gera het idee om haar en het gezin te verrassen met zoveel mogelijk hartjes. Ik heb me opgegeven en hoop dat meerderen het doen!

Lieve groet van mij!