dinsdag 19 juli 2011

Bloemenquilt

Een aantal weken geleden liet ik deze foto zien van het bloemenquiltje

De bewoners zijn er allemaal druk mee bezig om de lapjes vilt erop te naaien, deze mevrouw gebruikt de rijgsteek

Bij deze mevrouw kost het meer moeite om het vilt netjes vast te naaien, Mevrouw heeft een herseninfarct gehad en als gevolg daarvan is haar fijne motoriek niet meer zoals het was, maar haar doorzettingsvermogen verdiend een tien!

En deze mevrouw heeft het vilt gefestoneerd maar doet het zo ontzettend fijntjes dat ze er nog wel even mee bezig is. Ik brei liever sokk'n, zei mevrouw, dat goat veul sneller.....

Het idee komt uit die handwerkboek

Hier staat de beschrijving, alleen hebben hun gekozen voor applicatie op de naaimachine, ik heb het aangepast door viltlapjes te kiezen en deze door bewoners erop te laten naaien met de hand, een leuk project waar we wel een paar weken aan werken.En tot slot nog een foto van Bellefleur, een gratis patroon van atelier Pippilotta;


Lieve groet van mij!

2 opmerkingen:

 1. kijk nou, je belle fleur! leuk is ze hé!..

  Wat lief dat je zo met de mensen van je werk bezig kan zijn, inderdaad zeer nauwkeurige verrichtingen! Heerlijk! Ze hebben straks wat prachtigst aan de muur!

  Groetjes, Jeanine.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Ina, ik ben benieuwd naar het eindresultaat van de bloemenquilt. Volgens mij wordt die geweldig mooi. De dames in mijn handwerkclubje houden het bij breien en haken. Maar mijn doel is ook eens met hen een gezamenlijk project te doen.
  En je Bellefleur ziet er ook lief uit.
  Groetjes Jannie

  BeantwoordenVerwijderen