zaterdag 4 december 2010

Het halletje op mijn werk...

...in Sinterklaas stijl...
 Afgelopen woensdag hebben mijn collega's en ik een Sinterklaasmarkt georganiseerd op mijn werk, als er iets een succes was, dan was dit een groot succes.

Ondanks de kou een gote aanloop van mensen van buiten het woonzorgcentrum, Collega's met kinderen, Familieleden van bewoners enz. enz. We hadden ook affiches in het dorp gehangen en in de krant een bericht.

Er waren verschillende kramen; o.a. HandwerkEn 'ons' HD clubje had ook een kraam, we hebben goed verkocht en de opbrengst is voor KIKA (kinderen kankervrij)Ook was er een kraam met allerlei spullen te koop, die anderen ons hebben geschonken
 


De Boekenkraam
De naam van een pop raden ( Jansje ) en zij werd geraden! Potjes jam, boerenjongens, boerenmeisjes enz.Sjaals, knuffels, geitenwollensokken enz. enz.In het midden van de grote zaal hadden we de ronde tafels geplaatst zodat men daar kon koffie/thee/warme chocomelk kon drinken, pepernoten, gevuld speculaas, chocoladeletters enz. Veel bewoners hebben daar een hele tijd gezeten omdat het zo gezelllig was!

Sinterklaas is altijd een gezellig feest voor jong en oud. wij hebben het eens op deze manier georganiseerd. Geen Sinterklaas en geen Pieten en toch was het was een groot succes, iedereen heeft ervan genoten. En dat geeft een activiteitenbegeleidster altijd een blij en dankbaar gevoel!En dan tot slot, de grote zaal op mijn werk:Bij de woonwinkel in ons dorp heb  ik een lap vitrage uit de lappenbak gezocht en mocht ik voor 10 euro meenemen, deze hebben de ouderen gestempeld met aardappels; sterretjes (geel) en maantjes (wit)
Nachtje laten drogen en de volgende dag gedrappeerd opgehangen langs een groot schilderij (gemaakt door de man van een collega)
Kacheltje ervoor (nephaard met flikkerlichtjes, ook al eens goedkoop op de kop getikt)
Het is nu net of je door het raam naar buiten kijkt, zo mooi!

Iedereen een fijn Sinterklaasfeest gewenst; lieve groet van mij!

4 opmerkingen:

 1. Ida wat een leuke markt! Het ziet er super gezellig uit. Wat goed dat het een succes was. Ik zie je lindelicht lampjes er tussen staan, zijn ze ook verkocht?
  Het halletje in sinterklaassfeer is ook top, op naar de kerst nu denk ik? Hoe zal dat eruit gaan zien, ik kijk ernaar uit hihi.
  Groetjes Mar

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve Zus,

  Wat ziet dat er gezellig uit en wat een idee om
  het eens op deze manier te doen.
  Die vitrage bestempelen vind ik ook orgineel hoor!
  En nu op naar kerst!
  Liefs Greetje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke markt! ziet er heel gezellig uit! de stoomboot is echt super, en de krans ook! gezellig allemaal! En inderdaad sinterklaas is voor jong en oud leuk! Ik vind sinterklaas altijd zo gezelig, lekker met de hele familie bijelkaar! Ik vond je reactie op mijn foto in wildervank erg leuk! grappig dat jij er zulke herinneringen aan hebt! Deed me goed om te lezen!

  Groetjes,
  Jeanine..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Ida, Wat is er veel te zien en te lezen op je blog. Het ziet er leuk uit allemaal. Fijn dat de markt een succes was. En je haardje is helemaal super leuk.
  Groetjes Rianne.

  BeantwoordenVerwijderen